sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Syöttö ja palautus, avioliitto tennispallona

Kuvitellaanpa sitä tilannetta, että tasa-arvoinen avioliittolaki kaatuisi nyt istuvan eduskunnan ja kansalaisaloitteen toimesta, kuten esimerkiksi Päivi "Hei mä uskon yksisarvisiin" Räsänen tuntuu toivovan. (Pystyn osoittamaan kunnioitusta ihan jokaiselle ministerille ja melkein kaikille kansanedustajille. Valitettavasti Päivi Räsänen ajatuksineen vaan menee aika rankasti liikaa meikäläisen hilseen yli. Tämänpäiväinen uutinen kuinka kyseinen poliitikko iloitsee tästä uudesta kansalaisaloitteesta vaan vähän sitten napsahti meikäläisen ärsyhermoon).

Boom, kansalaisaloite menee läpi. Sauli Niinistö allekirjoittaa lain ja toivottavasti maailman lehdistö saisi asiasta vihiä. Mulla on alla tässä pari sopivaa lööppiä.



Mitäs sitten tapahtuu? No tasa-arvoista avioliittolakia kannattavat pistävät pystyyn uuden lain heille suoman mahdollisuuden mukaisen kansalaisaloitteen. Tämä kerää vaadittavat nimet todennäköisesti melko helposti ja käsitellään eduskunnassa. Sillä välin Päivi Räsäset ja muut lohikäärmeeisiin hurahtaneet huutaa ja mesoaa, kuinka ei saisi tehdä uutta kansalaisaloitetta tällaisesta asiasta, kun heidän ehdotuksensa meni jo läpi. Ja ei voi varmasti siinä kohtaa retoriikan mukaan kyllä vaihtaa edellisen eduskunnan tekemiä päätöksiä, toisin kuin nyt.

Uusi eduskunta, joka saa tämän uuden lakiehdotuksen hyväksyy sen. Ja puhuvia käärmeitä ihmettelevät uskovaiset pistävät tietysti oman aloitteensa pystyyn jne. jne.

Tätä sitten väännetään niin kauan kunnes jompikumpi puoli väsähtää. Maailma onneksi menee koko ajan eteenpäin ja todennäköistä on, että tasa-arvoista avioliittolakia kannattavat tämän homman vievät ihan lopullisesti maaliin asti.

On hyvä, että meillä on lupa tehdä kansalaisaloitteita ja on hyvä, että niitä voidaan tehdä aiheesta kuin aiheesta. Mutta tässä kohtaa eduskunnan tulee noudattaa simppeliä asiaa. Oikeuksia voidaan antaa, mutta niiden poisottaminen tulee olla huomattavasti vankemmin perustein tehtyä. Ihmisryhmän oikeudenmukainen kohtelu on saatu lakiin ja tällaisen kohtelun pois sieltä laista ottaminen ei voi tapahtua edes samanlaisella käsittelyllä kuin lain aikaan saattaminen.

Uskon, että asia käsitellään asiallisesti ja eduskunnan hyvän tavan mukaisesti. Se myös kaatuu lakivaliokunnassa eikä sen käsittelyä tulla jatkamaan eteenpäin. Kerätkööt tasa-arvoista avioliittolakia vastustavat ihmiset uudet 50 000 nimeä seuraavalla vaalikaudella (vai saako uuden kansalaisaloitteen tehdä heti?). Niin kauan kuin eduskunta kuitenkin toimii Suomen lakien mukaisesti ja ihmisiä tasaveroisesti kohdellen se tulee kaatumaan.

Jotta annetaan demokraattisen päätöksenteon tehdä tehtävänsä ja ehkä, ehkä sen jälkeen Päivi Räsänenkin voi keskittyä johonkin muuhun. Onhan se nyt rankkaa, kun joutuu vuosi toisensa jälkeen kärsimään tällaisesta huutavasta oikeudesta. Joutuu taistelemaan ihmisarvoa, tasaveroista kohtelua, ihmisyyttä ja tulevaisuutta vastaan. Ei ole helppoa sellainen. Rankkaa se on.

On myös rankkaa taistella tyhmyyttä vastaan. Sekin on rankkaa. Usko pois Päivi Räsänen. Voisit koittaa joskus.

0 comments: