lauantai 26. syyskuuta 2015

Rokotususkovaisuudesta

Olen aina luottanut erilaisiin tieteellisiin asioihin ihan siitä syystä, että ne on testattuja ja testattuja ja testattuja. Se konsensus ja vuosikymmenten näyttö, joka erilaisista tieteellisistä metodeista ja käytänteistä on saatu on yleensä kiistatonta. Totta kai me silloin ollaan myös vanhempina menty suoraan esimerkiksi rokotusohjelman mukaisten rokottamisten mukaan ihan niin kuin kaikki näyttö kertoo. Ei meillä ollut mitään syytä epäillä näitä asioita.

No nyt meidän lapselle on puhjennut atopia ja tullut keuhkoputkien ahtauma. En ajatellut, että näillä olisi mitään yhteyttä toisiinsa, mutta kummatkin puhkesivat rokotusten jälkeen. Ennen ensimmäisiä rokotuksia Pyry ei ollut sairastanut mitään muuta kuin pikkuvauvoilla yleisen RS-viruksen. Kaikki Pyryn sairaudet ovat ilmenneet vasta rokotusten jälkeen.

Netistä löytyy, kun vain tajuaa etsiä oikeilla hakusanoilla ihan valtava määrä tietoa esimerkiksi atopian ja rokotteiden yhteyksistä. Kannattaa vaan selata vähän pidemmälle niiden tieteellisten artikkelien taakse, jotta löytää ihan oikeiden tavallisten ihmisten kokemuksia ja keskusteluja. Samoin keuhkoputkien ahtauman ja astman yhteyksistä löytyy varsinkin englanniksi tosi paljon tietoa (esim. hakemalla "My child got asthma from vaccination").

Miks sitten rokotusohjelma on olemassa? No tieteelliset tahot ja erilaiset julkiset laitokset väittää sen olevan tehokas suoja erilaisia tappavia ja muuten vaarallisia tartuntatauteja vastaan. Meidän lapsen lääkärikäynneistä ja reseptilääkkeistä on tullut jo satoja euroja lääkefirmojen ja lääkärikäyntien taskuun. Jokainen voi päätellä kumpi porukka on se, joka näistä oikeasti hyötyy; lapset jotka ei sairastu tuberkuloosiin, yhteiskunta jossa ei tarvitse pelätä kulkutauteja, vai lääkefirma joka tienaa rokotteilla ja kortisonilla ja sadoilla muilla lääkkeillä. Varmasti moni virkamies saa myös töitä näiden rokotusohjelmien seurauksena. Samat virkamiehet sitten yhdessä samojen tiedemiesten ja lääkärien kanssa päättää ohjelmien sisällöstä ja tarpeellisuudesta. Aika paljon saman alan ihmisiä on päättämässä.

On mieltä avaavaa lukea jotain muuta kuin tieteellistä tekstiä rokotusten haitoista. Siellä kerrotaan mm. autismin johtuvan pääosin juuri rokotteiden lisäaineista. On vapauttavaa huomata, ettei tarvitse etsiä kausaalisuutta tai turvautua vain tieteelliseen metodiin, vaan asioita voi tutkia myös täysin subjektiivisesti ja päätyä kaipaamiinsa lopputuloksiin.

Ennen kaikkea on mukava nähdä ja huomata, että syyllinen löytyy aina. On joku paha taho maailmassa, joka haluaa rahastaa lapseni terveydellä tai muuten vaan käyttää juuri häntä erilaisten suunnitelmien ja juonien välikappaleena. Se on huojentavaa ja helpottavaa. Muuten voisin joutua kuvittelemaan, että ihmiskeho ei ole täysin suojassa kaikelta aina.

Nyt olen oppinut ja tiedän, että aina voi etsiä syyllistä. Flunssakierre -> päiväkoti, murtunut käsi -> vaarallinen leikkipaikka, nivelreuma -> kansanedustajien palkat, erektiohäiriö -> vihervasurit.

Ja jos mikään muu ei selitä asiaa voin aina vedota siihen, että Jeesus tahtoi näin tapahtuvan.

Joten herätkää jo ihmiset tieteen ja todistelun maailmastanne. Herätkää sattuman mahdollisuudesta ja liittykää syyttäjien joukkoon. Vain niin voimme tuhota satoja vuosia tehdyn työn ihmiskunnan parhaaksi.

0 comments: