keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Hallitus on osoittanut periaatteellista johtajuutta

Suomen hallitus on osoittanut ainakin sen, että sillä on periaatteita.

Sen periaatteet vaan vaikuttavat olevan kopioitu 1800-lukulaisten tehtaanomistajien herraskerhojen sikarilounaan jälkeisiltä keskusteluilloilta.

Tiede, kehitys, teknologia, koulutus ja sivistys ovat asioita, joita tulee vastustaa ja jarruttaa mahdollisimman paljon. Pelkona on, että menetämme halpatyövoiman (jota Suomessa ei ole toki ollutkaan oikeastaan koskaan eikä meillä ole mitään sellaista kapasiteettia, jossa työn hinnalla kannattaisi kilpailla vaikkapa kaukoidän kanssa).

Lapset, nuoret, opiskelijat ja koulua käyvät ovat rasite. Lasten, nuorten ja opiskelijoiden tulisikin oikeastaan olla jo töissä. Vain työ pelastaa ja vain pidempi työ pelastaa enemmän. Joskus tulee sellainen olo, että puolivahingolla jos joku ehdottaisi lapsityövoiman käytön sallimisen taas osana kehitysloikkaa niin sillekin saattaisi hallituksen kaikkein oikeimmasta laidasta... siis koko hallituksesta löytyä ainakin jonkun verran tukea. Vaikkapa ajatuspajoista tutut edustajat voisivat hyvinkin kannattaa tätä ihan vaan kansakunnan edun nimissä.

Työ on hyvä, mutta työntekijät ovat kamalia. Tämä on hallituksen ehdottomasti tärkein ja eniten painottama periaate. Työ on tärkeämpää kuin mikään ja työn tarjoaminen on suorastaan autuasta. Työn tekijän sen sijaan tulisi vapaa-aikansa korvauksen sijaan kiittää työtä tarjoavaa ja häntä kunnioittavaa hallitusta ehdoitta ja kritiikittä. Työn tarjoamisen arvo nähdään, mutta työtä tekevän arvo on nolla.

Ekonomistit ovat profeettoja omalla maallaan. Paitsi ne ekonomistit, jotka työskentelevät väärille tyypeille. Mutta sellaiset sopivat ekonomistit, kuten vaikkapa Aki Kangasharju ja EK:n ekonomistit ovat profeettoja. Ne tietävät kyllä kaikesta kaiken. Yleisesti ottaen kuitenkin ovat ekonomistit oikeassa ja tästä periaatteesta voidaan pitää kiinni. Paitsi kun ekonomisti sanoo jotain väärin. Sitten ei ole enää hyvä tyyppi. Sitten on rasite.

Suomi möi joukkovelkoja eilen tiistaina miinuskorolla. Meille siis maksetaan rahaa siitä, että meille saadaan antaa lainaa. Mutta valtion velka on paha ja investoinnit velalla ovat suoranainen kauhistus. Investoinnit ylipäänsä ovat hirvitys, koska ulkoistus ja yksityistäminen ovat onnea.

Konsensus on rasite. Sopiminen ja yhteistyö ovat rasitteita. Itse asiassa jopa hallituksen sisällä tuntuu yhteistyö ja keskustelu olevan ihan vieraita termejä. Niin paljon eri kannanottoja tuntuu tulevan, joka kerta kun joku suuri asia esille putkahtaa. Sipilän avokonttori muuttui aika nopeasti suljetuiksi luoliksi
 
Pelko on pop-periaate. Kaikki on kamalan huonosti ja mikään ei ole hyvin. Tai siis paljon on hyvin, jos kysytään keneltä tahansa muulta kuin suomalaisilta. Itse asiassa, jos kysytään muilta kuin suomalaisilta, hallitukselta tai sen käsikassaroilta niin asiat on aivan sairaan hyvin, vaikka hommaa onkin. Jos verrataan melkein mihin tahansa muuanne niin asiat ovat suorastaan typerryttävän hyvin. Sitä ei vaan saa sanoa. Pessimisti ei pety, sanoo Juha Sipilä. Se on periaate. 
 
Vanhoista tavoista pidetään kiinni. Sipilä ennen vaaleja on eri mies kuin vaalien jälkeen. Nopeasti sujahti vanhoihin keskustalaisiin siltarumputalkoisiin ennen niin kovin dynaaminen ja raju johtohahmo. Joko mies laitettiin ruotuun tai sitten talousoikeistolainen mieli oli alunperinkin vetämässä neljä vuotta omia etuja ruutuun niin paljon kuin ehtii. Keskusta ei petä. Se on periaate. Se ajaa aina Keskustan, ei Suomen etua.

Tärkeimpänä hallituksen periaatteena on perustuslaki. Hallituksen periaatteen mukaisesti perustuslaki on rasite. Tämä on hallituksen suurin este. Se hemmetin tasa-arvoisuuden ja oikeudenmukaisuuden ja sivistysvaltion peruste. Se hemmetin perustuslaki, joka tulee joka käänteessä vastaan. Se on rasite. Se on haitta. Siitä kun pääsisi eroon niin olisi paljon helpompi saada ne työntekijätkin kunnolla töihin kitinöiden sijaan. Saataisiin opiskelijatkin pois putkesta suoraan työelämään, vaikka ilman opiskeluja. Ei tarvitsisi maksaa niin isoa palkkaakaan. Mutta sielläkin tulevat työehtosopimukset ja kansainväliset sopimukset vastaan. Ja se hiton perustuslaki... se on aina tiellä.


http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pettynyt-juha-sipila-aktn-tempusta-maailmassa-ei-ole-kovin-paljon-mitaan-muutakaan-reilua/713374/

http://www.hs.fi/politiikka/a1449023437517

http://www.ksml.fi/mielipide/paakirjoitukset/pettynyt-sipila-vetoaa-viela-kerran/2129309

http://yle.fi/uutiset/sipila_keskustavaelle_salkkujako_oli_pettymys/8022658

http://www.talouselama.fi/uutiset/sipila-tama-oli-odotettu-uutinen-mutta-tietenkin-pettymys-valtio-ryhtyy-valittomasti-tukitoimiin-3479214

 
Aika monta pettymystä periaatteen miehelle ja periaatteen hallitukselle.

Onneksi en itse ole pessimisti. Siksi voin rehellisesti sanoa, että olen äärimmäisen pettynyt tähän hallitukseen ja sen toimiin. Olen pettynyt tapaan, jolla maata johdetaan ja päätöksiin, joita sen johtajat tekevät. En usko tähän hallitukseen enkä sen oppeihin. Uskon silti parempaan tulevaisuuteen. Se on jo enemmän, kuin mitä tämä hallitus.

Hallituksella on periaatteita. Valitettavasti ne ovat osoittautuneet Suomen ja suomalaisten kannalta karmeiksi periaatteiksi. 

0 comments: